Ролат од Кокос и Бисквити


Темен дел:
250гр мелени бисквити
100гр чоколадо
150гр шеќер
150мл млеко

Светол дел:
125гр маргарин
150гр шеќер во прав
100гр кокос

Подготовка на темниот дел Прво сомелете ги бисквитите, а потоа истопетеја чоколадата на пареја. Во поголем сад ставете ги бисквитите, истопеното чоколадоч, шеќерот и млекото и убаво измешате за убаво да се соедини смесата. Подготовка на светлиот дел Прво пенасто изматете го маргаринот заедно со шеќерот во прав и потоа додајте го кокосот. Повторно убаво измешајте за да се соедини смесата. Земете најлонска фолија и на неја прво распоредете го темниот фил па потоа над него светлиот. Со помош на фолијата мотај те во ролат. Ролатот оставите го во фрижидер за убаво да се стегни.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*